[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”20px” padding_right=”” padding_bottom=”20px” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]

Dragi prijatelji,

Iza nas je 2016. godina koja je Centru za antiautoritarne studije donela brojne novine i uspehe.

Nakon regrupisanja i proširenja izvršnog odbora u junu 2016, odlučili smo da svoj dosadašnji edukativni program Uvod u istraživačko novinarstvo razvijemo u dosta složeniji, jednosemestralni i tromesečni program CAAS Škola novinarstva, koji smo između 5. oktobra i 21. decembra ove godine realizovali u saradnji sa Centrom za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK, američkom fondacijom Atlas Network, kao i međunarodnom mrežom studentskih organizacija European Students for Liberty. Tokom tri meseca predavanja i radionica održanih u prostorijama Kancelarije za mlade – Gnezdo, dvadesetoro pažljivo izabranih studenata novinarstva i društvenih aktivista, imalo je priliku da stekne važna znanja iz istraživačkog i ekonomskog novinarstva, kao i da unapredi svoje veštine javne prezentacije.

Pored predavanja i radionica, naši polaznici su imali priliku i da naučeno primene radom na originalnim istraživačkim pričama u saradnji sa Tamarom Spaić, bivšom novinarkom Blica, kao i redakcijom KRIK-a. Ove priče će biti prezentovane na predstojećoj Media Matters konferenciji u martu 2017. Takođe, za polaznike su organizovane i posete Narodnoj skupštini, kao i redakciji KRIK-a, a u januaru se planira poseta redakciji N1.

krikKonsultacije naših polaznika sa Stevanom Dojčinovićem i redakcijom KRIK-a (9.12.2016.)

micaMiloš Milovanović (N1) drži radionicu o javnom nastupu i prezentacionim veštinama (16.12.2016.)

skupstinaNaši polaznici u poseti Narodnoj skupštini. (11.11.2016.)

Program je uspešno završen predavanjem Hulija Alehandra Hernandeza, nagrađivanog meksičkog novinara, osnvača orgaizacije Humanitarian Blockchain i lokalnog kooridnatora organizacije European Students for Liberty, a nakon ovog predavanja, polaznicima su dodeljeni sertifikati.

slide-srecna-nova-godina

Dodela sertifikata polaznicima CAAS Škole novinarstva (21.12.2016.)

Naš predsednik, Ratko Nikolić, predstavljao je CAAS u septembru ove godine na Atlas Network Liberty Forumu u Majamiju, a tom prilikom je diplomirao na Atlas Leadership akademiji. Takođe, naša direktorka za komunikacije, Ana Jakšić, ušla je svojim projektom Preduzetništvo u kulturi u finale ovogodišnjeg Superste konkursa u organizaciji Dokukina i Erste Banke.

Osim predanog rada na očuvanju slobode govora i štampe, kao i na osnaživanju mladih kritički nastrojenih novinara i aktivista, u protekloj godini smo se i zabavljali, a svedočastvo o tome možete pogledati na sledećem linku:

U 2017. planiramo još ambicioznije i složenije projekte poput pokretanja Jutjub kanala “Baklja”, pomoću koga planiramo da polaznicima naših edukativnih programa omogućimo izvođenje sopstvenih reportaža i intervjua, zatim realizacije Media Matters konferencije, kao i otvaranja CAAS Škole novinarstva za drugu generaciju polaznika.

Ovom prilikom bismo želeli da se zahvalimo na pruženoj podršci i pozivamo vas da pratite naš rad (i u njemu učestujete) i u 2017.

Srećna Nova godina!

Vaš,

CAAS

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]