[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”20px” padding_right=”” padding_bottom=”20px” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]

Sa velikim zadovoljstvom obaveštavamo sve zainteresovane da je Centar za antiautoritarne studije otvorio konkurs za upis prve generacije polaznika novog jednosemestralnog programa Škola novinarstva!

Inspirisani uspehom naša prethodna dva treninga “Uvod u istraživačko novinarstvo”, kao i preporukama alumnista koji sada pišu za ugledne domaće novine i medijske portale, ovog puta otvaramo vrata svim zainteresovanima za jednosemestralni edukativni program koji će polaznike uputiti u osnove javnog nastupa, istraživačkog i ekonomskog novinarstva, kao i omogućiti im da se oprobaju u pravom novinarskom istraživačkom timu čiji će rad, na kraju programa, biti javno predstavljen na predstojećoj konferenciji “Sloboda medija u Srbiji”.

Učešće na Školi novinarstva podrazumeva pohađanje predavanja koja će se održavati jednom sedmično, kao i rad u jednom od 4 istraživačka tima koji će uz pomoć mentora, u toku programa istraživati odabranu temu i prezentovati rezultate svog rada na Konferenciji u decembru. Redovni program biće obogaćen kreativnim sesijama i posetama redakcijama kako bi svaki polaznik imao priliku da lekcije o novinarstvu uči na mestu gde se prave vesti.

Predavači i mentori našeg programa uključivaće iskusne medijske profesionalce iz Srbije i inostranstva, a program je otvoren za sve zainteresovane studente osnovnih i master studija novinarstva, kao i za studente ostalih fakulteta u Srbiji koji imaju objavljene tekstove ili reportaže u domaćim i stranim medijima. Modul istraživačko novinarstvo voditiće članovi Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK).

Program je pokrenut zahvaljujući našim partnerima iz Atlas Foundation Network-a i međunarodne mreže studenata European Students for Liberty koji pored osnovnih troškova pokrivaju i dve pune stipendije za učesnike. Cena programa je 6000 RSD i može se platiti na tri mesečne rate. Rok za prijave je 30.9.2016. u ponoć, a formular možete naći na sledećem linku.

Ako imate dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte na rnikolic@caas.rs.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]