Lažne vesti, COVID-19 i sloboda medija

onlajn konferencija

12. decembar 2020.

O konferenciji

Lažne vesti, COVID-19 i sloboda medija

12. decembar

10:00h

Stanje medija u Srbiji već godinama nije idealno, ali je 2020. godina pored uobičajenih izazova pred novinare stavila nove zahteve. Pandemija koronavirusa je učinila našu svakodnevicu neizvesnom, a medijski i internet prostor je zatrpan dezinformacijama, čineći našu mogućnost kvalitetnog informisanja otežanom. Kako se novinari bore sa ovakvim okolnostima, kako svojim radom suzbijaju lažne vesti i dezinformacije, i kako mi možemo da doprinesemo efikasnijem protoku proverenih i važnih informacija?

Pozivamo vas da putem naše zvanične Fejsbuk stranice pratite prenos onlajn konferencije. Teme kojima ćemo se baviti su uticaj COVID-19 na medijske slobode u Srbiji, lažne vesti, COVID-19 i društvene mreže, ovogodišnje najbolje istraživačke priče, kako započeti karijeru u novinarstvu, kao i kako epidemija straha uništava demokratiju?

Uz sve to, pripremili smo za vas i sedam informativnih i zanimljivih video predavanja o medijima, umetnosti i politici, koje možete pogledati na dnu ove strane ili na našem YouTube kanalu.

Program konferencije

O organizatorima

Fondacija Fridrih Nauman za slobodu – Zapadni Balkan

Od 1992. godine FNF je započeo svoj rad u regionu Zapadnog Balkana. Nakon 2000. Fondacija ima kancelariju u Beogradu. Radeći iz Srbije, ključne zemlje regiona, FNF svojim partnerima nudi političku edukaciju, politički dijalog i konsultacije. U Hrvatskoj, Bosni i Hercegovani, Srbiji i na Kosovu, partneri Fondacije iz politike i civilnog društva nastoje da unaprede i vode svoje države kroz promene ka boljoj vladavini prava, slobodnijem tržištu i evropskoj perspektivi.

 

Centar za antiautoritarne studije

CAAS je neprofitna organizacija sa ciljem promocije i zaštite neograničene slobode govora i osnaživanja mladih novinara i umetnika za profesionalni uspeh i promociju klasično liberalnih vrednosti.

Govornici

Partneri

Video