“U autoritarnim režimima tehnologija može da bude zloupotrebljena. Ona predstavlja san svakog diktatora. Savremeni obim nadzora omogućen je tehnološkim razvojem. Tehnologija po sebi nas neće spasiti, već vrednosti slobode”

Pogledajte intervju sa Pieterom  Cleppe-om direktorom kancelarije Open Europe u Briselu.

U utorak, 8. maja je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, u organizaciji Hayek Instituta i Austrian Economics Center organizovan Free Market Road Show. U profesorskoj sali Ekonomskog fakulteta kroz dve panel diskusije, inostrani i domaći stručnjaci su govorili o globalnim i lokalnim izazovima slobodnog tržišta.

Pieter Cleppe direktor kancelarije Open Europe u Brisela, Mario Fantini urednik uglednog magazina European Conservative i Nima Sanandaji istraživač i autor iz Švedske, govorili su o vrednostima neophodnim za stabilan privredni razvoj, ali i nastanak odgovarajućih društvenih institucija koje omogućavaju slobodno tržište.

U saradnji sa Austrian Economics Centrom CAAS je intervjuisao učesnike oba panela. Na našem kanalu ćete uskoro moći da pogledate sve intervjue i saznate šta je kronizam i kako on generiše nesavladive prepreke privrednom razvoju, ali i kako učiti iz prošlosti, šta je Evropu čini uspešnom i kakvi su začeci libertarijanizma na Bliskom Istoku.

Pozivamo vas da se prijavite na naš YT kanal na kome se redovno bavimo važnim temama za vašu slobodu: https://goo.gl/xAtqQq

Takođe, ne zaboravite da pogledate naše intervjue:

https://goo.gl/FYCriF

i vlog:

https://goo.gl/xKCKUq