“Kada imate sistem koji je preplavljen takvim sebičnim i gramzivim akterima sa kratkoročnim planovima, rezultat je kronizam, nepotizam, korupcija. Rezultat je potpuno izokretanje onoga što kapitalizam treba da bude”

Mario Fantini, glavni i odgovorni urednik uglednog magazina European Conservative u intervjuu za CAAS.

U utorak, 8. maja je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, u organizaciji Hayek Instituta i Austrian Economics Center organizovan Free Market Road Show. U profesorskoj sali Ekonomskog fakulteta kroz dve panel diskusije, inostrani i domaći stručnjaci su govorili o globalnim i lokalnim izazovima slobodnog tržišta.

Peter Cleppe direktor kancelarije Open Europe u Brisela, Mario Fantini urednik uglednog magazina European Conservative i Nima Sanandaji istraživač i autor iz Švedske, govorili su o vrednostima neophodnim za stabilan privredni razvoj, ali i nastanak odgovarajućih društvenih institucija koje omogućavaju slobodno tržište.

U saradnji sa Austrian Economics Centrom CAAS je intervjuisao učesnike oba panela. Na našem kanalu ćete uskoro moći da pogledate sve intervjue i saznate šta je kronizam i kako on generiše nesavladive prepreke privrednom razvoju, ali i kako učiti iz prošlosti, šta je Evropu čini uspešnom i kakvi su začeci libertarijanizma na Bliskom Istoku.

Pozivamo vas da se prijavite na naš YT kanal na kome se redovno bavimo važnim temama za vašu slobodu: https://goo.gl/xAtqQq

Takođe, ne zaboravite da pogledate naše intervjue:

https://goo.gl/FYCriF

i vlog: https://goo.gl/xKCKUq