“Atlas Network je mreža koju čini 480 sasvim nezavisnih organizacija u skoro 90 država sveta. Sve te organizacije rade na identifikaciji i rešavanju problema koji predstavljaju prepreke preduzetništvu i razvoju. Dakle, mi svi imamo isti zajednički cilj. Možete ga nazvati liberalizmom ili slobodom, ali se u osnovi radi o slobodi za svakoga od nas da radimo ono čemu težimo. “

Pogledajte ceo intervju sa Lindom Whetstone, direktorokom Atlas Networka.

CAAS-ov novi projekat Selfi građansko novinarstvo pobedio je na međunarodnom Think Tank Shark Tank takmičenju, održanom krajem maja u Kopenhagenu u okviru evropskog Liberty Foruma organizovanog od strane američke mreže klasično liberalnih i libertarijanskih organizacija Atlas Network.

Realizacija projekta počinje od jula ove godine, a sam projekat će predstavljati odličnu priliku za sticanje znanja i karijerni razvoj za mlade novinare. Projekat će podrazumevati YouTube Akademiju građanskog novinarstva, rad sa profesionalnim mentorom, ali i takmičenje za najbolju selfi reportažu o kršenju građanskih sloboda.

Tokom boravka u Kopenhagenu, intervjuisali smo Lindu Whetstone i Toma Palmera iz Atlas Networka, Karin Svanborg iz Timbra, Barbaru Kolm iz Austrian Economic Center i Lawson Badera iz Donors Trusta.

Tokom predstojećeg vikenda pogledajte naše intervjue iz Kopenhagena. Ne zaboravite da se prijavite na naš YT kanal na kome se redovno bavimo temama važnim za vašim slobodu.