“Lažne vesti možemo da podelimo u tri velike grupe. Prva je nešto u čemu svi učestvujemo – trač. Bilo da je to tračarenje sa društvom u pabu ili o tome da li je neka slavna ličnost u drugom stanju ili uhapšena. To može da bude i razgovor o temama iz tabloida i njihovih naslovnih strana. Svi učestvujemo u tome, a to jeste varijanta lažnih vesti. Druga grupa je malo manje jasna i radi se o političkoj propagandi. Ipak, postoji i prihvatljiva politička propaganda, posebno ako govorimo o političkim partijama u demokratiji koje zagovaraju njihovo viđenje određenih problema. Ukoliko se ne slažete sa tim, uvek možete da kažete da to nije istina i da postoje i druga viđenja problema, a druga grupa može da nastavi da zagovara svoje viđenje kao istinu. To je još jedna teorijska kategorija lažnih vesti, iako nije način na koji obično razmišljamo o tom fenomenu. Treća grupa je ono o čemu se danas najviše govori i ona u sebe može da uključuje i prve dve. Radi se o stvaranju potpuno izmišljenih priča i dezinformacija sa namerom zavaravanja publike.”

Pogledajte ostatak intervjua sa Kate Andrews iz Institute of Economic Affairs.

CAAS je na ovogodišnjem LibertyCon-u imao svoj štand na kome smo promovisali svoje programe i emisije poput bloga, intervjua i Škole novinarstva, kao i intervjuisali govornike i viđenije učesnike.

Ako želite da čujete šta su imali da kažu “Princ trave” Mark Emeri, sin nobelovca Miltona Fridmana i ekonomista, Dejvid Fridman, ili bivši predsednik Libertarijanske partije u SAD, Džejms Lark, prijavite se na naš Jutjub kanal na kome se redovno bavimo temama važnim za vašu slobodu: https://goo.gl/xAtqQq

Takođe, ne zaboravite da pogledate naše intervjue:

https://goo.gl/FYCriF

i vlog:

https://goo.gl/xKCKUq