“Aktivno učestvujem u libertarijanskom pokretu od sredine 1990ih. Bavio sam se akademskim radom, sa McCarter Centrom i John Mason University. Upravljao sam velikim think tankom sa sedištem u Vašingtonu, koji se zvao Competitive Enterprising Institute.”

Pogledajte intervju sa Lawsonom Baderom iz Donors Trusta.

CAAS-ov novi projekat Selfi građansko novinarstvo pobedio je na međunarodnom Think Tank Shark Tank takmičenju, održanom krajem maja u Kopenhagenu u okviru evropskog Liberty Foruma organizovanog od strane američke mreže klasično liberalnih i libertarijanskih organizacija Atlas Network.

Realizacija projekta počinje od jula ove godine, a sam projekat će predstavljati odličnu priliku za sticanje znanja i karijerni razvoj za mlade novinare. Projekat će podrazumevati YouTube Akademiju građanskog novinarstva, rad sa profesionalnim mentorom, ali i takmičenje za najbolju selfi reportažu o kršenju građanskih sloboda.

Tokom boravka u Kopenhagenu, intervjuisali smo Lindu Whetstone i Toma Palmera iz Atlas Networka, Karin Svanborg iz Timbra, Barbaru Kolm iz Austrian Economic Center i Lawson Badera iz Donors Trusta.

Tokom predstojećeg vikenda pogledajte naše intervjue iz Kopenhagena. Ne zaboravite da se prijavite na naš YT kanal na kome se redovno bavimo temama važnim za vašim slobodu.

https://youtu.be/9uYNi0b43G4