Druga godišnja konferencija o slobodi medija u Srbiji realizovana je 15. decembra 2018. od 10h održati u Medija centru (Terazije 3), u saradnji sa Fridrih Nauman fondacijom za slobodu.

Konferencija je za cilj imala da široj javnosti pruži uvid u značaj i stanje novinarstva i slobode medija u Srbiji, kao i da omogući povezivanje između studenata novinarstva i mladih novinara sa jedne i relevantnih aktera iz medijske sfere sa druge strane.

U okviru konferencije realizovane su tri panel diskusije sa temama poput istraživačkog novinarstva i stanja slobode medija u Srbiji, kao i bezbednošću domaćih novinara u proteklih godinu dana, a govorili su novinari i urednici domaćih dnevnih i nedeljnih listova, medijski eksperti i profesori Univerziteta u Beogradu.

U okviru konferencije održano je i takmičenje za najbolju selfi reportažu na kome su nagrađene najbolje reportaže polaznika naših programa, a dodeljene su i diplome polaznicima druge generacije našeg  jednosemestralnog edukativnog programa Škola novinarstva.

Realizovan je i niz intervjua sa govornicima tribine, koje možete pogledati na našem YouTube kanalu.

Selfi reportaže možete pogledati ovde.