Centar za antiautoritarne studije poziva sve zainteresovane da nam pošalju fotografije (svojih) radionica i radnog okruženja! Odabrane fotografije biće izložene u UK Parobrod 18. i 19. oktobra. Nestrpljivo iščekujemo vaše radove i nadamo se upoznavanju na izložbi u Beogradu!

Radi prijavljivanja, popunite formular https://bit.ly/2lDPmDA ili radove pošaljite na mejl: afotev@caas.rs.

Rok za slanje radova: 10. oktobar 2019. u 23:59h.

Preduzetništvo je važan deo svake privredne razvojne strategije. Da bi strategije bile efektivne, neophodni su stiumlativni sistemski okviri. Nakon višedecenijskih tranzicionih gibanja u Srbiji još uvek nije dostignut razvojni pravno-institucionalni okvir. Jedan od mehanizama koji ograničava brži razvoj preduzetništva je i poresko opterećenje rada. Kao najisplativiji poreski prihod lokalnih samouprava, visina poreza od 62% od neto zarade predstavlja prihod kojeg će se država teško odreći. Iz iskustva drugih država pokazalo se da privredni razvoj značajno utiče na smanjenje stope siromaštva. Razvoj preduzetništva u jednoj od najsiromašnijih država Evrope, kao deo šire strategije privrednog razvoja, trebalo bi da predstavlja i strateški pristup rešavanju problema siromaštva.

Izložba je deo šireg projekta u okviru kojeg je snimljen i istoimeni dokumentarni film o preduzetništvu kao formi prevazilaženja ekonomskih izazova u Srbiji. Film će biti premijerno prikazan prilikom otvaranja izložbe, a biće organizovana i tribina na kojoj ćemo sa relevantnim sagovornicima razgovarati o preprekama za preduzetnišvo.

 

*U upitniku će biti potrebno da ostavite svoje osnovne podatke i kontakt. Ukoliko se prijavljujete putem mejla, molimo da dostavite sledeće podatke:
– ime i prezime
– kontakt telefon
– naziv fotografije
– opis fotografije (opciono)
– datum fotografisanja