Centar za antiautoritarne studije (CAAS) organizuje treću po redu Školu novinarstva i poziva sve zainteresovane da se prijave. CAAS-ova Škola novinarstva je jednosemestralni edukativni program koji realizujemo u saradnji sa partnerima iz Mreže za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK i Centra za istraživačko novinarstvo Srbije – CINS, a pod pokroviteljstvom Fondacije Fridrih Nauman za slobodu.

Poput prethodnih, i ova obuka predstavlja sjajnu priliku za studente novinarstva i srodnih oblasti, koji teže profesionalnom usavršavanju i razvoju karijere. Tokom tromesečne edukacije će svi polaznici imati priliku da od iskusnih i profesionalnih novinara steknu uvide iz „prve ruke“ i usavrše svoja znanja. Kroz praktični deo obuke, polaznici će u saradnji sa mentorima raditi na sopstvenim pričama i istraživanjima. Timski osmišljen kurikulum ovog edukativnog programa jedinstvena je prilika da se kroz intenzivan rad ostvari spoj iskustva i novih ideja i pristupa.

Zahvaljujući radu u malim grupama i gotovo individualnom pristupu polaznicima, CAAS-ova Škola novinarstva je i odlična prilika za umrežavanje onih koji dele zajedničke vrednosti i neguju ideale slobodnih medija i otvorenog društva. Neki od naših najuspešnijih polaznika su, nakon završene obuke, dobili priliku da svoj profesionalni rad nastave u partnerskim redakcijama. Svi polaznici će i ovaj put imati priliku da rade na razvoju sopstvene priče na temu po slobodnom izboru, a na kraju programa biraće se najbolja priča.

Ukoliko ste zainteresovani za učešće u CAAS-ovoj Školi novinarstva, prijavite se preko sledećeg linka: https://goo.gl/forms/tvpRcW1kuWQdolil1

Za više informacija pišite na mejl:  smirkovic@caas.rs

Program je besplatan, rok za prijavu je 20. septembar, a broj mesta je ograničen. Čekamo tvoju prijavu za CAAS-ovu Školu novinarstva!