“Pre 40 godina Švedska je bila na putu ka čistom socijalizmu i trpela je sve posledice koje su se mogle očekivati: galopirajuću inflaciju, nedostatak slobode izbora, odlazak individua i preduzeća iz zemlje. Timbro je nastao kao protivteža ovakvom razvoju i kako bi se obratili direktno javnosti i videli da li možemo da ih ubedimo da tržište nije loša stvar i da je upravo to falilo Švedskoj.”
 
Pogledajte intervju sa Karin Svanborg Sjövall iz organizacije Timbro.
 
CAAS-ov novi projekat Selfi građansko novinarstvo pobedio je na međunarodnom Think Tank Shark Tank takmičenju, održanom krajem maja u Kopenhagenu u okviru evropskog Liberty Foruma organizovanog od strane američke mreže klasično liberalnih i libertarijanskih organizacija Atlas Network.
 
Realizacija projekta počinje od jula ove godine, a sam projekat će predstavljati odličnu priliku za sticanje znanja i karijerni razvoj za mlade novinare. Projekat će podrazumevati YouTube Akademiju građanskog novinarstva, rad sa profesionalnim mentorom, ali i takmičenje za najbolju selfi reportažu o kršenju građanskih sloboda.
 
Tokom boravka u Kopenhagenu, intervjuisali smo Lindu Whetstone i Toma Palmera iz Atlas Networka, Karin Svanborg iz Timbra, Barbaru Kolm iz Austrian Economic Center i Lawson Badera iz Donors Trusta.
 
Pogledajte naše intervjue iz Kopenhagena i ne zaboravite da se prijavite na naš YT kanal na kome se redovno bavimo temama važnim za vašim slobodu:
https://goo.gl/xAtqQq