CAAS-ov novi projekat Selfi građansko novinarstvo pobedio je na međunarodnom Think Tank Shark Tank takmičenju, održanom protekle nedelje u Kopenhagenu u okviru evropskog Liberty Foruma organizovanog od strane američke mreže klasično liberalnih i libertarijanskih organizacija Atlas Network.

Realizacija projekta počinje od jula ove godine, a sam projekat će predstavljati odličnu priliku za sticanje znanja i karijerni razvoj za mlade novinare. Projekat će podrazumevati YouTube Akademiju građanskog novinarstva, rad sa profesionalnim mentorom, ali i takmičenje za najbolju selfi reportažu o kršenju građanskih sloboda.

Zahvaljujemo se svim mladim i talentovanim novinarima, piscima i aktivistima koji su u proteklom periodu doprineli uspehu našeg bloga i video produkcije i time inspirisali ovaj projekat, kao i publici koja nas je u proteklom periodu pratila informišući se o stanju medijskih i građanskih sloboda u zemlji.

fr_5697_size880

„U narednih 6 meseci, od jula do decembra ove godine, planiramo da napravimo mrežu građana-novinara: mladih, talentovanih, ali najvažnije – društveno angažovanih pojedinaca koji ne sede skrštenih ruku i pretenduju na ulogu pasivnog posmatrača, već žele da aktivno učestvuju u društvu koje komentarišu.“ – Ratko Nikolić, predsednik CAAS-a

Bila nam je čast da se takmičimo sa projektom De-ocupy Europe Marjana Zablotskog, direktora Economic Freedom Foundation iz Ukrajine, kao i projektom Libertarian Municipality Admira Čavalića, direktora udruženja Multi iz Bosne i Hercegovine i želimo im sreću u realizaciji svojih projekata.

Veliku zahvalnost dugujemo i timu Atlas Network-a koji neumorno radi na osnaživanju klasično liberalne misli i organizacija širom Evrope i sveta za pružanje vredne podrške u razvoju naše misije.

Novosti o projektu Selfi građansko novinarstvo pratite na našoj Fejsbuk stranici i sajtu, a više o ovogodišnjem evropskom Think Tank Shark Tank takmičenju koje se redovno održava i u Africi, Latinskoj Americi i Aziji pročitajte na sledećem linku.

I naravno, ne zaboravite da se prijavite na naš Jutjub kanal na kome se redovno bavimo temama važnim za vašu slobodu.