“U Gruziji, kanabis još uvek nije legalizovan za medicinsku upotrebu. Interesantno je kako nauka utiče na gruzijsko društvo. Danas, recimo, mnogi lekari svojim onkološkim pacijentima prepisuju terapiju uljem od kanabisa. Ova iskustva su doprinela tome da stariji ljudi promene svoj doživljaj kanabisa. Sada ga više ne vide kao pretnju, već kao nešto što može da im bude veoma korisno. Polako se pomeramo u pravcu legalizacije i sigurna sam da ćemo u narednih nekoliko godina stići do toga. Već sada je upotreba potpuno dekriminalizovana, preostaje još samo legalizacija.”

Pogledajte intervju sa Mariam Gogolshvili, gruzijskom aktivistkinjom za dekriminalizaciju i legalizaciju marihuane.

CAAS je na ovogodišnjem LibertyCon-u imao svoj štand na kome smo promovisali svoje programe i emisije poput bloga, intervjua i Škole novinarstva, kao i intervjuisali govornike i viđenije učesnike.

Ako želite da čujete šta su imali da kažu “Princ trave” Mark Emeri, sin nobelovca Miltona Fridmana i ekonomista, Dejvid Fridman, ili bivši predsednik Libertarijanske partije u SAD, Džejms Lark, prijavite se na naš Jutjub kanal na kome se redovno bavimo temama važnim za vašu slobodu: https://goo.gl/xAtqQq

Takođe, ne zaboravite da pogledate naše intervjue:

https://goo.gl/FYCriF

i vlog: https://goo.gl/xKCKUq